Kolb leerstijlen

David A. Kolb hield zich met name richt op ervaringsgericht leren. Hij is bekend geworden door zijn theorie m.b.t. leerstijlen en de leercyclus en maakt in zijn bedachte model onderscheid tussen vier fasen van het leerproces:

  1. Concreet ervaren (sensing/feeling)
  2. Waarnemen en overdenken (watching)
  3. Analyseren en abstract denken (thinking)
  4. Actief experimenteren (doing)


Kolb stelt dat mensen een voorkeurstijl hebben, waarmee ze het liefst beginnen en waaraan ze de meeste tijd besteden. Maar het is belangrijk alle fasen van het leerproces te doorlopen, omdat ze essentieel zijn voor effectief leren. Kolb pleit er daarom voor dat je extra aandacht besteedt aan de leeractiviteiten waarin je je minder goed thuis voelt.

De vier leerstijlen die corresponderen met de fasen in het model van Kolb: 1. Doener 2. Bezinner 3. Denker/Theoreticus 4. Beslisser/Pragmaticus.

Met behulp van het spelzeil is het mogelijk om deze theorie interactiever te behandelen. Er zijn vele websites waar je info over de theorie van Kolb kunt terugvinden.

Het is mogelijk een spelzeil te kopen waar alle leerstijlenopgenoemd zijn.

Elk onderdeel op het spelzeil is ook op een afzonderlijk spelzeil verkrijgbaar en door deze apart van elkaar in een ruimte te plaatsen kun je er een interactief spel met de deelnemers van maken.

kolb leerstijl spelwijzer doener denker beslisser bezinner sensing feeling watching thinking doing spelzeil speelmat spelkleed speelkleed speelzeil spelmat spelwijzers wijk buurt BSO onderwijs TSO festival sociaal school scouting JongNL buurtwerk wereld wereldspelen onderwijs sociaal speelcoach buurtcoach wijkcoach sociaaldomein familiedag zomerkamp kampweek sportkamp koningsdag socialwork sociaalwerk kinderopvang denksport management facilitator moderator kantoor team teamuitje groepsuitjes

Anderen op deze pagina bekeken ook spelzeilen van de volgende doelgroepen:

Wat is een spelzeil?

Dit is een speelkleed - speelmat gemaakt van zeil, Het grote voordeel is dat het erg hygiënisch is omdat het gemakkelijk met water schoon te maken is en waardoor er geen stof en vuil op het spelzeil achterblijft. Om vouwen in het spelzeil te voorkomen het spelzeil altijd rollend opbergen.

Voor vragen of bestellingen stuur een email naar info@spelenopzeilen.nl

Tarieven

De prijs voor onze spelzeilen is inclusief het benodigde materiaal en verzendkosten. De spelregels worden digitaal verzonden.

AfmetingPrijs
40 cm X 65 cm€35,00
50 cm X 90 cm€45,00
70 cm X 120 cm€55,00


Overige maten op aanvraag.